A Pilkington AGR Hungary Kft. az NSG Csoport tagja,
amely a világ egyik vezető autóüveggyártója. A magyarországi leányvállalat piacvezető az autóüveg-nagykereskedelmi és autóüveg-beszerelési területeken. 25 éves szakmai tapasztalattal, és több mint 40 saját és viszonteladó partnerből álló szervizhálózattal rendelkezik. 40 000 db-os budapesti központi üvegalkatrész-készlete a kelet-közép-európai régióban abszolút piacvezető, ami a cég jól kiépített ügyfélszolgálatával együtt kiemelkedően gyors ügyintézést tesz lehetővé.
A feladat egy új, mindenki számára befogadható platform kifejlesztése volt. Így született meg a Kavics.
A megszemélyesített Kavics a márka kommunikációjának antagonistája, a fenyegetés, azaz az autóüveg-sérülés megtestesítője. Nyughatatlan, folyamatosan rosszban sántikáló jellem, akinek az ármánykodása azonban végül mindig kudarcba fullad. Ez teszi ironikussá, és egyben rendkívül szerethetővé a karakterét, hiszen végeredményben – a Pilkingtonnak köszönhetően – egy ártalmatlan figura.
Az illusztrációk stílusát az organikus kézi rajzot idéző ecsethasználat, a színek megfelelő aránya, a fotós és illusztrációs megoldások keverése, a gyakran túlzó perspektívák, a képregényeket idéző vizuális világ és a játékos rajzosság határozzák meg.​​​​​​​
FaceBook taktikai posztok
A taktikai posztok minden negyedév legeljén kerülnek feltöltésre, általában a márka Facebook-oldalának borítóképeként, amihez mindig társul egy rögzített, hagyományos bejegyzés.
A borítókép minden esetben felvet egy problémát, amit az arra reflektáló bejegyzés old fel, közvetítve az adott negyedévre jellemző fő márkaüzenetet.
FaceBook edukációs posztok
Az edukációs posztok mindig rendelkeznek egy erőteljesen zöld elemmel. Lehetőség szerint a színhierarchia a következő legyen: fehér, zöld és fekete. A bejegyzések opcionálisan további színekkel is kiegészíthetők. A Kavics mindig „berepül” a képbe, röppályáját különböző kreatív megoldásokkal lehet kontextusba illeszteni.
Kőviccek
A kőviccek képzik a márka közösségimédia-felületek egyik tartalompillérjét. Általában helyzetkomikumon vagy szóvicceken alapszanak, legtöbbször két kavics párbeszédét látjuk.
A posztok könnyen fogyasztható, szórakoztató tartalomként szolgálnak a márka követőinek.
Ikonok
Pilkington telephelyek
Visszapillantó akasztó
Copywriter: Peták Szabolcs, Ónodi Mátyás, Ónodi Lóránt, Balassa Tünde
Art Director/ Graphic Designer/ Illusztrátor: Szép Tamás
Motion: Escape/ Kolmann Ádám, Sebestyén Dániel
A kreatívok a Republic Groupnál készültek 2023-ban
Back to Top